Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Porträttbild av Daniela Hammer.

Daniela Hammer blir vår nya VD 

Daniela Hammer, kommunikationschef i Jönköpings kommun, blir VD för June Avfall & Miljö. Hon börjar tjänsten den 1 april.

– Det är oerhört roligt att jag har fått styrelsens förtroende att leda bolaget och jag känner mig stolt och hedrad. Det ska bli spännande att få engagera mig i nya frågor och i en ny bransch och samtidigt få fortsätta vara en del av kommunkoncernen. June Avfall och Miljö har ett mycket viktigt framtidsuppdrag som handlar om att bidra till ett hållbart samhälle där det är enkelt för kunderna att värna om miljön, säger Daniela Hammer.

Hon påpekar samtidigt att det är med blandade känslor hon nu lämnar jobbet som kommunikationschef.

- Det har varit sex spännande, lärorika och utmanande år. Här har jag fått chansen att göra skillnad, driva utveckling och lyfta kommunikationsfrågorna. Men inget av det hade varit möjligt utan alla fantastiska kollegor.

Daniela Hammer har varit kommunikationschef i kommunen sedan 2012 och har lång erfarenhet av ledande positioner inom större organisationer. Tidigare var hon kommunikationschef på Skogstyrelsen under flera år och arbetade innan dess på Jordbruksverket. Hon har varit verksam i offentlig sektor i ungefär 19 år varav tolv år inom den gröna samhällssektorn.

- Daniela Hammer har utvecklat och stärkt kommunens kommunikationsarbete med medborgaren i fokus . Vi är också glada att kunna erbjuda duktiga medarbetare möjligheten att utvecklas och ta sig an nya utmaningar inom kommunen. Som ny vd kommer Daniela att tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och ta det framåt, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

June Avfall och Miljö AB är ett kommunägt bolag som ägs tillsammans av Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun sedan ett år tillbaka. Bolaget hämtar kommuninvånarnas avfall som sedan blir värme, el, biogas eller biogödsel och driver samtidigt elva återvinningscentraler. June Avfall och Miljö har drygt 100 anställda och omsätter omkring 165 miljoner kronor.