Fråga oss!

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Tre barn målar på matavfallspåsar. Framför dem hänger andra barns målade matavfallspåsar på en lina.

Citydagen på Kålgården

Varje månad slänger vi i snitt 16.5 kilo hushållsavfall per person i Sverige. Samma vikt hade vi i säcken som 96 personer lyfte under lördagens Citydag på Kålgården. Deras uppgift var att gissa hur mycket den vägde och några kom riktigt nära sanningen. Utan att veta svaret var de flesta bekymrade över att vi lämnar så mycket avfall efter oss.

Citydagen bjöd på strålande solsken och fullt av besökare. De flesta som besökte vårt tält bodde på området. Vi är nöjda med dagen eftersom vi hann prata avfall och miljö med flera av dem. Barnen pimpade matavfallspåsar och imponerade med sin kunskap om vad matavfallspåsarna är till för. Många av dem går på områdets förskola. Och förskolan var också en av dem som visade upp sitt hållbarhetsarbete.

Det var ett gediget program som arrangören Vätterhem bjöd på. På den uppbyggda scenen uppträdde både kända och mindre kända artister. Och för barnen fanns massor att göra och uppleva. Loppisborden stod tätt och erbjöd många fynd för den som ville handla men ändå skona miljö och plånbok.

Det gladde oss att så många som deltog i våra två tävlingar; gissa säckens vikt och pimpa matavfallspåsen. Vinnarna kommer meddelas under veckan.