Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Matavfallspåsar – ändrade leveransvillkor

Flerbostadshus och verksamheter kommer i fortsättningen kunna hämta matavfallspåsar och matavfallssäckar på sortergårdarna eller beställa dem av June Avfall & Miljö mot utkörningsavgift.

Från och med 1 februari 2020 administrerar och distribuerar vi, June Avfall & Miljö, matavfallspåsar och säckar till livsmedelsbutiker, flerbostadshus och verksamheter i våra tre kommuner Habo, Jönköping och Mullsjö.

Alla kan hämta matavfallspåsar på sortergårdarna

Nu kommer flerbostadshus och verksamheter, precis som hushåll, kunna hämta 9-liters matavfallspåsar på sortergårdarna. Där finns även 45-liters matavfallssäckar tillgängliga för exempelvis restaurangverksamheter. Matavfallspåsar och matavfallssäckar är kostnadsfria för både hushåll och verksamheter. Personalen hjälper till med utlämning av matavfallspåsar på sortergården. De kommer även be om underskrift när verksamheter hämtar matavfallspåsar.

Matavfallspåsarna i livsmedelsbutikerna är till för hushållen

Matavfallspåsarna som finns i livsmedelsbutikerna är till för hushållen. Liksom tidigare gäller det även hushåll i bostadsrätter och flerbostadshus.

Så beställer flerbostadshus/verksamheter matavfallspåsar och matavfallssäckar

Vi erbjuder leverans av matavfallspåsar och matavfallssäckar till flerbostadshus/verksamheter. Vid varje leveranstillfälle tillkommer en utkörningsavgift på 250 kronor plus moms. Beställ via formuläret vi länkat till här nedan.

Så beställer butiker påfyllning av matavfallspåsar

De butiker, som vi har avtal med, beställer påfyllning av matavfallspåsar via nedanstående länk till formulär. Leveranserna är avgiftsfria och ingår i vårt avtal.

Kommunala verksamheter till exempel bostadsbolag, förskolor och äldreboende

Distribution till kommunala verksamheter bestäms tillsammans med våra miljö- och avfallsrådgivare.