Fråga oss!

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Jönköpings sortergård ligger bredvid E4.an.

Ändrade öppettider på sortergårdarna

Under det ljusa halvåret, när behovet av att slänga trädgårdsavfall är som störst, har hushållen möjlighet att även lämna trasiga prylar, trä, kläder och annat avfall på söndagar. Det är sortergårdarna i Bankeryd, Huskvarna och Jönköping som infört söndagsöppet mellan klockan 10 och 14.

Vi driver elva sortergårdar på olika platser i Jönköpings, Habo och Mullsjö kommuner varav de tre största och mest välbesökta sortergårdarna finns i Jönköping, Huskvarna och Bankeryd. Den största och modernaste är Jönköping sortergård som öppnades för tre år sedan. Där finns störst kapacitet och flest fraktioner (uppsamlingsplatser för olika sorters avfall) att välja mellan. De nya tiderna med söndagsöppet gäller dessa tre sortergårdar.

För de övriga sortergårdarna gäller tidigare öppettider förutom vid Torsvik som numer har stängt på lördagar. Även Bankeryd sortergård har stängt men på torsdagar. Indragningarna är en del av vårt besparings- och effektiviseringspaket för hela vår verksamhet. Beslutet tog vi med hänsyn till besökare, personal och geografiskt läge. Antalet besökare till Torsvik sortergård är relativt lågt i jämförelse med de övriga sortergårdarna, dessutom ligger sortergården sju kilometer från Jönköping sortergård. Besökarna till Bankeryd sortergård kan fortfarande lämna sitt avfall fyra dagar i veckan och avståndet från Bankeryd sortergård till Habo sortergård är cirka en mil.

Du gör rätt när du lämnar ditt grovavfall till oss. Du gör dessutom miljön en tjänst eftersom det mesta av det som du lämnar kan återvinnas. När du lämnat grovavfall till oss tar vi hand om det på ett miljömässigt sätt, därefter förpackar vi det innan vi skickar det vidare till specialiserade återvinningsanläggningar.

Sortergårdarna är bemannade med kunnig personal som finns där för dig, så tveka inte att fråga dem om du är osäker på i vilken container du ska slänga ditt avfall!

Här hittar du alla Sortergårdar och öppettider