Juneavfalls logotyp
Fem sopchaufförer framför en sopbil.

Jobba hos oss

Vill du bli vår kollega? På June Avfall & Miljö AB arbetar idag cirka 100 medarbetare vars hjärtan bultar extra för miljön.

Vi har en stor passion för allt vad återvinning heter och vi tar gärna hand om ditt avfall. Genom kvalitet och gott kundbemötande vill göra det enkelt för våra kunder att värna om miljön.

För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi söker medarbetare med olika bakgrund, kunskaper och kompetenser. Hos oss finns en rad olika yrken; från sophämtare till miljöingenjör, administratörer och renhållningsarbetare. Att arbeta på June Avfall & Miljö innebär en omväxlande vardag där våra värdegrunder; engagemang, respekt och ansvar präglar vårt arbete.

Tillbaka till listan

Miljö- och avfallsingenjör

ArbetsplatsJune Avfall & Miljö AB
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-11-06
Referensnr19-01-0016
Publicerad2019-10-15
Förvaltning
June Avfall & Miljö
Arbetsplats
June Avfall & Miljö AB
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-11-06
Referensnr
19-01-0016
Publicerad
2019-10-15

Miljö- och avfallsingenjör
Trivs du i en föränderlig och utvecklande miljö där du har möjlighet att påverka? Har du ett brinnande intresse för miljöfrågor kombinerat med ett affärstänk? Då är det dig vi söker.

Vi erbjuder dig en plats på resan mot nya mål i en bransch som arbetar med högst aktuella samhällsfrågor inom miljö och hållbarhet. Flera av dina kollegor på avdelningen har kompetens inom miljö och avfallsområdet och tillsammans utgör ni en viktig utvecklingsresurs.

Arbetsuppgifter
I din roll som miljö- och avfallsingenjör kommer du att vara med och driva bolagets förbättrings- och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifterna kan variera mellan operativa och strategiska frågor. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att driva och delta i projekt, genomföra utredningar, ta fram beslutsunderlag samt utbilda personal. Som en del av vårt interna kvalitetsarbete genomför vi plockanalyser av hushållsavfall. Du kommer att vara med att planera och analysera dessa. Andra arbetsuppgifter som kan förekomma är; upphandlingar, ta fram riktlinjer, arbetssätt och rutiner, delta i olika arbetsgrupper inom kommunkoncernen m.m.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett stort intresse för miljö- och avfallsfrågor och givetvis har du också en bred erfarenhet inom området. Du har en högskoleexamen inom relevant område och flera års erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av avfallsbranschen och/eller har arbetat som konsult. Det är en fördel om du har kunskap om miljölagstiftningen.

För att trivas i rollen bör du vara självständig och strukturerad. Du bör ha ett helikopterperspektiv och en väl utvecklad analytisk förmåga. Du är nyfiken, driven och initiativrik. Du har en grundförståelse för ekonomi. Utredningsresultat ska gå att koppla till budget och ekonomiskt resultat. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Rollen innebär mycket samverkan inom och utanför organisationen och därför är samarbetsförmåga en viktig egenskap samt att du ska trivas med att nätverka och skapa nya kontakter. Självklart ska du även bidra till en god arbetsmiljö.

Upplysningar
Lukas Gell, HR-konsult, 036-171955 
Ida Thulin Prins, facklig representant för Vision: 036-17 19 11

Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats  - fri från diskriminering med lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp

Sista ansökningsdag: 6 november
Urval sker löpande
Tillträde: Enl. överenskommelse

Om oss
June Avfall & Miljö
June Avfall & Miljö AB är ett miljö- och avfallsbolag som ägs gemensamt av Jönköping, Habo och Mullsjö kommun. Den 1 januari 2018 tog bolaget över ansvaret för sophämtning, slamtömning och sortergårdsverksamhet för 157 000 invånare i de tre kommunerna. Vi präglas av ett starkt engagemang och vilja att arbeta för en hållbar framtid. Ökade miljökrav och digital transformation innebär nya utmaningar för att möta samhällets behov och kundens önskemål. Vi är ca 110 medarbetare och omsätter 165 miljoner kronor.

June Avfall & Miljö är en spännande arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet till personlig utveckling och där våra värdeord; engagemang, respekt och ansvar beskriver vårt arbetssätt. Vi tror att varje medarbetare är en del av bolaget och bidrar till dess framgång.

June Avfall & Miljö strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.