Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Fyra ungdomar med varsin dator i famnen.

Affärsinriktade elever tävlar om bästa avfallsfilmen – i filmfestival

Unga affärsinriktade gymnasieelever tävlar med egenproducerade filmer i en filmfestival. Filmerna handlar om vinsterna med återvinning av avfall. En viktig kunskap de bär med sig till sina kommande yrkesliv.

Tillsammans med June Avfall & Miljö har gymnasielever från Thoréns Business School i Jönköping, bekantat sig med olika sorters avfall på sortergården. Därefter har eleverna fördjupat sig ännu mer i avfallshantering och bildat grupper som presenterar ett avfallsslag, i en egenproducerad film. Filmerna tar upp mat- och restavfall, metall, el, farligt avfall och deponi. Filmerna kommer delta i en filmfestival som affärsgymnasiet arrangerar fredagen den 25 september. Då kommer den bästa filmen utses och vinnarna premieras.

Några av eleverna valde Thoréns Business School eftersom de vill läsa vidare till mäklare och jurister. De blev lite överraskade av att avfallshantering dök upp på schemat men tycker nu att avfallshantering går att koppla till flera ämnen.

– Vi visste inte att det fanns så farliga ämnen i elavfall, säger Absan Ahmed som går första årets på Businessprogrammet. Hon poängterar att det är jätteviktigt att vi bryr oss om hur vi hanterar avfallet eftersom det är skadligt för människor, djur och natur.

– Den största vinnaren är miljön, enligt Kristoffer Krantz, marknadschef på June Avfall & Miljö. Enligt honom är samarbetet med den yngre generationen kring avfallsförebyggande åtgärder är en investering i framtiden.

– Det förebyggande arbetet ökar ungdomarnas känsla av delaktighet och ansvarstagande på individnivå, vilket ökar chanserna att de fortsätter att arbeta för en hållbar och cirkulär ekonomi, avslutar Kristoffer Krantz.

Pressinbjudan

Välkommen till Filmfestivalen

”Avfallsakuten – vett att göra rätt”

hos Thoréns Business School, Skolgatan 3 i Jönköping, fredag 25 september klockan?

Meddela Kristoffer Krantz, marknadschef på June Avfall & Miljö, senast torsdag 24 september att ni vill delta. Ni når honom via telefon 036-171910 eller e-post kristoffer.krantz@juneavfall.se