Fråga oss!

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
En fullastad vagn på en sortergård.

June Avfall & Miljö föredrar stora lass framför täta besök med lite avfall. När besöken blir färre blir det lättare att hålla avstånd.

Besök oss gärna men sällan

Fortsätt sortera grovavfall men samla på er större mängder innan ni kommer hit, vädjar June Avfall & Miljö. Vi vill hindra framfarten för Covid-19 och ber därför invånarna om hjälp att endast besöka sortergårdarna om de måste. Besöksantalet och avfallsmängden är större än tidigare år

– Vi är mycket tacksamma för att invånarna kommer och lämnar sitt grovavfall på våra sortergårdar. Tack vare dem kan vi återvinna stora delar av materialen. Men nu är situationen så överansträngd så att vi måste vädja om invånarnas förståelse, säger Peter Maltell, avdelningschef för sortergårdarna.

Det är den pågående pandemin som har medfört att besöksantalet och avfallsmängderna ökat på June Avfall & Miljös elva sortergårdar i kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö. Ju fler besökare, desto större blir trängseln och desto mindre blir möjligheten att hålla avstånd. Men genom att hålla nere antalet besök på sortergårdarna ska risken för smittspridning minska.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi är rädda om våra medarbetare och besökare och vill inte riskera någons hälsa, understryker Peter Maltell.

June Avfall & Miljö uppmanar besökarna:

· Besök endast våra sortergårdar om det är nödvändigt, till exempel om du har mycket grovavfall eller skrymmande avfall som inte går att förvara hemma.

· Är det nödvändigt, kom på vardagar när det är färre besök och kom helst ensam. På lördagar är det betydligt fler besökare vilket resulterar i trängsel och köer vilket gör det svårt att hålla avstånd.

Sortera ditt avfall innan du kommer till sortergården. Då tar ditt besök kortare tid och risken för att du smittar eller smittas minskar.

Kontakta

Välkommen att kontakta Peter Maltell för att få mer information och gärna på plats. Telefon 036-17 19 35. E-post peter.maltell@juneavfall.se