Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

- När vi installerade pantautomaterna märkte vi att mängden pant ökade, säger Peter Maltell chef för sortergårdarna. Vi tror att många väljer att panta hos oss eftersom det är relativt enkelt och kladdfritt när större mängder ska pantas.

Sortergårdsbesökare skänkte 225 130 kronor till Stiftelsen Tappra Barn!

Tack alla sortergårdsbesökare för pantpengen! 225 130 kronor skänkte ni sammanlagt till Stiftelsen Tappra Barn under 2019.

Att panta är ett effektivt, hållbart och miljövänligt återvinningssystem. Ju mer vi pantar desto mer minskar vi nedskräpningen och åtgången av energi vid tillverkning av nya burkar och flaskor. Det är dessutom en bonus att panten även gynnar välgörenhetsorganisationer. När vi har sammanställt mängden pant som lämnats på våra sortergårdar under 2019 ser vi att det har pantats totalt 2 518 015 burkar och Pet-flaskor. 225 130 kronor av pantpengen har skänkts till Stiftelsen Tappra Barn.

- Vi är väldigt glada över att så många väljer att skänka sin pantpeng till Stiftelsen Tappra Barn, säger Peter Maltell, avdelningschef. Vi hoppas att våra besökare fortsätter att vara så givmilda!

Panta på våra sortergårdar

Sedan september 2016 har vi tagit emot pantflaskor och burkar på sortergårdarna i Jönköpings kommun och från 2018 även på sortergårdarna i kommunerna Habo och Mullsjö. Pantautomaten, Pantamera Express, har dessutom funnits på sortergårdarna i Huskvarna och Jönköping i 3,5 år respektive 2 år. I automaten kan pantaren välja att få ut panten eller skänka till välgörande ändamål. På de övriga sortergårdarna går panten enbart till välgörenhet. Under 2019 valde June Avfall & Miljö att skänka gåvopanten till Stiftelsen Tappra Barn.


Önskar ni mer information?

Välkommen att kontakta Peter Maltell, Avdelningschef sortergårdar.
e-post: peter.maltell@juneavfall.se


Fakta

June Avfall och Miljö AB är ett bolag som ägs tillsammans av kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. Bolaget bildades 1 januari 2018 och sköter bland annat kommunernas sophämtning, slamtömning och elva sortergårdar.