Juneavfalls logotyp
Illustration av coronavirus. En boll med utväxter. Ttxt Bild av Jae Rue från Pixabay.

Så hanterar vi corona, covid-19

June Avfall & Miljö följer noggrant hur Coronaviruset (covid-19) påverkar hela samhället. Vi följer de riktlinjer som myndigheterna ger och gör vårt bästa för att förebygga hinder för vår dagliga verksamhet.

Här samlar vi all information vi har kring hur coronaviruset påverkar eller kan komma att påverka vår verksamhet och dig som kommuninvånare.

Aktuella nyheter:

Småhusägare: Ställ ut ditt sopkärl tidigare än vanligt

 

I förebyggande syfte uppmanar vi lla småhusägare att ställa ut sina avfallskärl fem arbetsdagar innan planerad tömningsdag. Låt sopkärlen stå framme till dess att vi tömt dem.

Läs hela artikeln Småhusägare: Ställ ut ditt sopkärl tidigare än vanligt

Innan du besöker sortergården

Välkommen till din sortergård! Här har vi öppet som vanligt. Men om du känner dig sjuk måste du stanna hemma eftersom vi är rädda om vår personal och andra besökare. Även om du är frisk finns risk för smitta, både för dig och för andra. Vi rekommenderar därför alla som vistas på sortergården att hålla avstånd till varandra och låta barnen sitta kvar i bilen.

Tips: Kom förberedd. Sortera grovsoporna hemma så förkortar du vistelsen på sortergården.

Hjälp oss inför soptömningen

Soptömningen påverkas av den påpgående coronapandemin. Exempelvis varierar personalstyrkan dag från dag och mängden hushållssopor kan öka eftersom fler människor väljer, eller är tvingade, att stanna hemma. Under tiden försöker vi tömma dina sopor så gott vi kan. Men det händer att vi inte kommer i tid. Då ska du låta sopkärlen stå framme tills vi tömt dem.

Du kan underlätta soptömningen för oss. Följ nedanstående rekommendationer för allas skull!

  • Var noga med källsorteringen så undviker du att soptunnan blir överfull.
  • Sortera ut förpackningar och tidningar ur restavfallet.
  • Ät upp så mycket som möjligt av maten!
  • Ställ aldrig soppåsar bredvid sopkärlet. Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och sophämtare riskerar utsättas för direktkontakt med avfallet.
  • Förpacka avfallet rätt och knyt dubbelknut på plastpåsarna innan du slänger dem. Det gäller särskilt om du är sjuk men är, så klart, en bra regel att hålla sig till alla dagar.

Huvudkontoret:

Under pågående coronapandemi tar vi endast emot bokade besök. Vill du träffa någon av personalen? Ring eller mejla för att boka möte. Självklart kommer du endast om du är frisk.

Länkar

Krisinformation från svenska myndigheter krisinformation.selänk till annan webbplats

Jönköpings kommun Coronaviruset och covid-19länk till annan webbplats