Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Aktuellt


 • Sortergårdarnas öppettider i påsk


  Vi ändrar tillfälligt öppettiderna på sortergårdarna under påskhelgen. Sortergårdarna är stängda långfredag och annandag påsk.

  Skärtorsdag stänger alla ordinarie öppna gårdar klockan 16. Långfredag och annandag påsk (måndag) är alla sortergårdar stängda. Men på påskafton och påskdagen har vi öppet enligt ordinarie öppettider....

  Läs mer...

 • Så påverkar påsken din soptömning
  För oss, och för många andra, innebär påsk längre ledighet och färre arbetsdagar. Eftersom vi fortfarande ska tömma lika många sopkärl måste vi ändra tömningsdagar under veckorna 13 och 14. Här ser du när vi planerar att tömma ditt kärl.
  På tömningsdagen ska ditt kärl vara utställt klockan 6 på morgonen. Om vi trots allt inte tömt kärlet på utsatt dag; var snäll och låt det stå kvar – ...

  Läs mer...

 • Nu har tre sortergårdar söndagsöppet
  Från och med söndag den 28 mars kan du besöka sortergårdarna i Jönköping, Huskvarna och Bankeryd även på söndagar. Samtliga tre sortergårdar har öppet mellan klockan 10–14. Söndagsöppet gäller till och med söndag 31 oktober, 2021.
  Du gör rätt när du lämnar ditt grovavfall till oss. Du gör dessutom miljön en tjänst eftersom det mesta av det som du lämnar kan återvinnas. När du lä...

  Läs mer...

 • Följ våra regler på sortergårdarna
  Nu när värmen stiger hittar många invånare ut igen. Härligt! Det är också fler som kommer till våra sortergårdar, därför ber vi dig visa hänsyn genom att följa våra regler.
  • Kom ensam eller be dina passagerare sitta kvar i bilen
  • Kom helst när vi har färre besökare, det vill säga på vardagar. Undvik de första två timmarna vi...


  Läs mer...

 • Kom ihåg att skotta eller sanda
  Undvik utebliven tömning genom att skotta eller sanda vägen fram till ditt sopkärl. Som fastighetsinnehavare ansvarar du för att sophämtaren kan komma fram till sopkärlet på ett säkert sätt.
  Tack för hjälpen!

  Läs mer...

 • Nytt år ändrar veckonumret för dig med soptömning varannan och var fjärde vecka
  Vi fortsätter att tömma sopkärl med samma intervall även efter nyår. Men du som har tömning varannan eller var fjärde vecka får vara observant på att veckonumren byts ut vid årsskiftet: från ojämna till jämna eller från jämna till ojämna.
  År 2020 innehåller 53 veckor. Det innebär att vecka 1 (2021) infaller efter vecka 53 och därmed får vi två udda veckor i rad. Vi kommer med samma inte...

  Läs mer...