Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Aktuellt


 • Nytt år ändrar veckonumret för dig med soptömning varannan och var fjärde vecka


  Vi fortsätter att tömma sopkärl med samma intervall även efter nyår. Men du som har tömning varannan eller var fjärde vecka får vara observant på att veckonumren byts ut vid årsskiftet: från ojämna till jämna eller från jämna till ojämna.

  År 2020 innehåller 53 veckor. Det innebär att vecka 1 (2021) infaller efter vecka 53 och därmed får vi två udda veckor i rad. Vi kommer med samma intervall som tidigare men nu inträffar soptömningen p...

  Läs mer...

 • Avfallstaxa 2021
  Avfallstaxan 2021 är antagen för kommunerna Habo, Jönköping och Mullsjö. Här kan du läsa dokumentet.
  Kommunfullmäktige i respektive kommun har beslutat om en ny taxa för avfallshanteringen som börjar gälla 1 januari 2021.

  Läs mer...

 • Tack för att du återvinner julen
  Nu kommer julen – för många en tid med mycket mat, julklappar, tända juleljus och ljusslingor. Med julen kommer också olika sorters avfall. Men med din hjälp kan vi återvinna materialet och spara jordens resurser. Vi skickar med dig nedanstående lista som kan hjälpa dig att sortera julen rätt.
  • Julklappspapper och wellpapp sorterar du som pappersförpackningar. På två av våra sortergårdar samlar vi in julklappspapper under perioden 28 till 30 ...


  Läs mer...

 • Så påverkar jul och nyår din soptömning och sortergårdarnas öppettider
  Vid jul och nyår ändrar vi tillfälligt soptömningsdagar och öppettider på sortergårdarna. Sortergårdarna är stängda julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen och 6 januari.
  Alla sortergårdar som har onsdagsöppet stänger klockan 16 onsdagen den 23 december. Bottnaryd sortergård har stängt hela dagen den 23 december. I övri...

  Läs mer...

 • Besök oss gärna men sällan
  Vi är jätteglada att du vill besöka sortergårdarna men behöver du verkligen besöka oss just nu? Kan du vänta tills restriktionerna lättar? Vi ser att besöken på våra gårdar ökar nu när fler är hemma så därför ber vi dig undvika att besöka oss, om du absolut inte måste, under tiden som Folkhälsomyndighetens utökade restriktioner gäller.
  Om du ändå måste besöka oss tänk på:
  • Kom ensam eller be dina passagerare sitta kvar i bilen
  • Var inte fler personer i utrymmena inomhus, till exempel pry...


  Läs mer...

 • Vad har du i säcken?
  Massor av återvinningsmaterial går till spillo på sortergårdarna när besökarna slänger säckar med blandat innehåll i en och samma container. Genom skyltar och förstärkt bemanning vid restavfallet, vill vi uppmuntra dig och alla andra invånare till att sortera grovsoporna ännu bättre.
  Det är ingen nyhet att säckar, eller andra förpackningar med avfall, aldrig får slängas direkt i containrarna på sortergården. Men tyvärr händer det a...

  Läs mer...