Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Gatubelysningen lyser
upp sopbilen i det mörka och snötäckta villaområdet.

Driftstörning

Din soptömning kan bli försenad. Snö och halka gör det svårt för oss att ta oss fram och vi har brist på personal på grund av sjukdom. Om du hjälper till att skotta eller sanda framför ditt sopkärl tar vi oss fram både säkrare och snabbare.

Har vi inte tömt ditt sopkärl?

Vi räknar med att hinna tömma dina sopkärl inom 1–4 arbetsdagar. Vi vill därför att du låter kärlen stå framme tills vi tömt dem!

Om vi tömt det ena FNI-kärlet men inte det andra

Du som har fastighetsnära insamling, FNI, har två sopkärl. En sopbil tömmer kärl 1 då den har fack för matavfall, restavfall, färgat glas och tidningar. En annan sopbil tömmer kärl 2 då den samlar in förpackningar. Vanligtvis tömmer vi båda kärlen samma dag men inte samma tid. När våra sopbilar har svårt att ta sig fram kan det innebära att båda eller endast det ena kärlet töms en eller flera dagar senare. Men vi tömmer ditt kärl så snart vi kan så låt det stå framme tills vi tömt det.

Kom ihåg att skotta eller sanda

Undvik utebliven tömning genom att skotta eller sanda vägen fram till ditt sopkärl. Som fastighetsinnehavare ansvarar du för att sophämtaren kan komma fram till sopkärlet på ett säkert sätt.

Planerade ändringar

Vid storhelger ändrar vi tillfälligt soptömningen. Alla dessa tider hittar du här nedan.

Småhus och fritidshus

Helger som påverkar din soptömning

Flerbostadshus och verksamheter

Helger som påverkar er soptömning