Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Konstverk med groda.

Cirkulära parafraser

Varför köpa nytt när vi har användbart material? Här ovan visar vi några av målningarna som elever från Kulturskolans bildlinje skapat av begagnade tavlor.

Eleverna återanvänder både ramar och dukar och har till och med gått så långt att de återvinner delar av motiven. Självklart handlar alla dessa konstverk på något sätt om vår miljö eller klimat.

Konstverken, i projektet Cirkulära parafraser, visar att vi kan minska vår miljö- och klimatpåverkan genom att använda saker som redan finns eller som är tillverkade av återvunnet material.Så tänk efter om du kan återbruka eller lämna till återvinning innan du gör dig av med grejer eller köper något nytt!

Varje gång du väljer återbruk istället för nyproducerat bidrar du till att minska utsläppen och att spara på jordens råvaror.

Projektet är ett samarbete mellan June Avfall & Miljö och Kulturskolan, Jönköpings kommun. June Avfall & Miljö arbetar med avfallshantering på många sätt. I det här projektet handlar det om vårt viktiga arbete med att förebygga att avfall uppstår.