Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Fakturor och betalningar

Om du inte längre vill ha pappersfaktura eller skriva in långa OCR-nummer vid betalning så kan du anmäla dig till e-faktura. Anmäler du dig till autogiro blir det ännu enklare för dig att betala dina räkningar. Med autogiro betalas dina räkningar tryggt och säkert helt automatiskt på förfallodagen, under förutsättning att det finns täckning på ditt konto.

Vad är e-faktura (elektronisk faktura)?
En e-faktura skickas till dig via din internetbank. Fakturan kan du se i internetbanken och den ser ut precis som en pappersfaktura.

Hur vet jag att jag fått en e-faktura till min internetbank?
Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som kommit in för betalning.

Får jag pappersfaktura?
Nej, när du anmält dig till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura.

Vilken information får jag på e-fakturan?
E-fakturan innehåller samma uppgifter som en pappersfaktura.

Kan jag kombinera en e-faktura med autogiro?
Ja det går bra. Det innebär att du får en e-faktura men du behöver inte godkänna den. Den kommer automatiskt att betalas på förfallodagen. Har du inte autogiro idag – fyll i autogiroanmälan på www.jonkoping.se och skicka in den eller kontakta oss. Länk till dokumentet hittar du längst ner på denna sida.

Vissa banker har ett bättre alternativ till autogiro som heter autobetalning, anmälan och avanmälan sker direkt på internetbanken, kontakta din internetbank för att få mer information om de kan erbjuda tjänsten.

När betalas en e-faktura?
När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.

När får jag e-fakturan?
E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

Vad händer om jag missar att betala?
Om du missar att betala din e-faktura får du en påminnelse på papper.

Vad händer om jag byter bank?
Om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

Var vänder jag mig om jag har frågor om e-faktura?
För allmänna frågor kan du även kontakta din internetbank. Har du frågor om betalningar kontakta Jönköpings kommuns kundfordringsenheten tfn 036-10 60 50. Har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du oss på telefon 036-17 19 00.

Fakturan kommer att skickas till dig som vanligt, men det framgår att beloppet dras via autogiro. Du behöver bara se till att det finns pengar på kontot.

Anmälan om autogiro
Du anmäler att du vill ha autogiro antingen via din internetbank eller genom att fylla i blanketten nedan. Blanketten går också att beställa genom att kontakta kundfordringsenheten på stadskontoret. Autogiro kostar inget extra. Sök på Jönköpings kommun/June Avfall & Miljö hos din bank så ska du hitta oss.

Hur säger jag upp mitt autogiro?
Tjänsten autogiro gäller tills vidare. Vill du avsluta ditt autogiro måste du kontakta din bank eller Jönköpings kommuns kundfordringsenhet, telefon 036-10 60 50.