Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

Boka lektionen skolplogga

Har ni tröttnat på att skolgården är så skräpig? Under lektionen skolplogga sanerar klasskamrater skolgården tillsammans. Mellanstadieleverna lär sig mer om hur avfall ska sorteras för att göra nytta och inte skada vår miljö. En gratis lektion som bjuder på frisk luft och ren skolgård.

Plogga är ett ganska nytt begrepp som innebär att jogga och plocka skräp samtidigt och då gärna i grupp. Det är många som har tröttnat på skräpet i naturen och hakat på trenden. Att både röra på sig och vara utomhus är dessutom hälsosamt.

Nu hakar vi på trenden men nöjer oss med att vandra på skolgården. Tillsammans med vår miljö- och avfallspedagog plockar vi skräp på skolgården. Efter skräpplockningen går vi igenom det vi hittat och bestämmer oss för hur det ska sorteras och om vi kan återvinna det. Att avfall på rätt plats oftast en resurs är det inte alla som vet.

Självklart har vi handskar på oss:)

Välkommen att boka en hållbar och kostnadsfri lektion med vår miljö- och avfallspedagog som tar sig till din skola.

Det är en lektion som ger oss renare framtid!

Bra att veta

Passar för mellanstadieklasser.
Lektionen pågår under cirka en timme och är kostnadsfri.
Lektionerna sker på tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Lektionen är kopplad till läroplanen:

Naturorienterande ämnen, åk 1-3, Material och ämnen i vår omgivning:
Människors användning och utveckling av olika material genom historien. Vilka material olika vardagliga föremål är tillverkade av och hur de källsorteras.

Vår pedagogiska verksamhet
– en del av vårt förebyggande uppdrag

Vi arbetar med att förebygga uppkomsten av avfall, minska avfallsmängderna och att öka återanvändning. För vår del är vår pedagogiska verksamhet som vi utför tillsammans med den unga generationen kanske vår högst prioriterade avfallsförebyggande åtgärd.

Kontaktperson

Marlene Svensson, miljö- och avfallspedagog

e-post marlene.svensson@juneavfall.se

telefon 0730-692542, 036-171913