Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp
Brodyr med välkommen

Prylar du inte behöver

Har du för mycket grejer? I våra pryl- och byggbodar kan du lämna saker och material som du inte använder. Då kan de komma till nytta hos någon annan och användas om och om igen. Du gör en god gärning för miljön och för dina medmänniskor.

Prylboden

När du lämnat dina leksaker, redskap, mindre möbler med mera i prylboden på sortergården kör vi ut dem till hjälporganisationer som vi samarbetar med. Hjälporganisationerna tar hand om sakerna och säljer dem sedan i sina secondhandbutiker. Intäkterna använder de inom sin hjälpverksamhet.

Fritidsbanken

Fritidsbanken tar hand om den fritids- eller sportutrustning som du lämnat i prylboden. Fritidsbanken underhåller skidor, golfset, pulkor med mera och lånar ut dem (gratis) till invånarna.

Här kan du läsa mer om du vill låna, skänka eller veta mer om vilka som ligger bakom

Fritidsbankenlänk till annan webbplats

Byggboden

Har du överblivet byggmaterial? Ställ det i byggboden. Då kan någon medmänniska få användning för det. Där får du dessutom själv ta med dig överblivet byggmaterial som någon annan skänkt, oavsett om du lämnat något eller ej.

Varför återbruk?

Det är ett oerhört slöseri att slänga fungerande saker. När dina avlagda grejer används igen minskar behovet av att tillverka nytt. På så sätt tar vi hand om resurserna på ett bättre sätt.

Exempel på vad du kan lämna till återbruk

· Väskor

· Leksaker

· Prydnadssaker

· Verktyg

· Kärror och barnvagnar

· Golfutrustning

· Kickboard

· Skidor

· Skridskor

· Oanvänt paket laminatgolv

· Oöppnad burk med målarfärg

· Innerdörr med eller utan karm

· Handfat

Fråga personalen om du är tveksam till om sakerna kan återbrukas eller bör materialåtervinnas.