Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Juneavfalls logotyp

En stor mängd gröna avfallskärl står redo för leverans.

Under några veckors tid kommer över 12 000 fyrfackskärl byta ägare. Samtidigt samlar vi in fler än 6 000 kärl ,som kommer återvinnas och bli nya kärl.

Dina nya fyrfackskärl är på väg

Du som väntar på att få fyrfackskärl; bytet pågår. Låt ditt nuvarande kärl stå framme och fortsätt använda det som vanligt. Vi kommer så snart vi kan.

Nu är fastighetsnära insamling av förpackningsavfall, FNI, obligatoriskt för alla villor och fritidshus i våra tre kommuner. Det innebär att vi byter ut nuvarande kärl mot två fyrfackskärl hos alla nya FNI-kunder. Eftersom över 18 000 kärl ska bytas ut, kan det ta lite tid.

Alla kärl kan inte bytas ut under vecka 35, men vi arbetar så snabbt vi kan. Vi ber dig därför att ställa ut ditt nuvarande kärl på din vanliga tömningsplats, eller väl synligt från vägen, från och med måndagen den 26 augusti kl. 06.00. Bytet pågår från och med vecka 35 till och med vecka 38..Kontakta oss gärna om du fortfarande inte har fått dina nya kärl på måndag 23 september.

Under tiden bytet pågår kan du använda ditt nuvarande kärl som vanligt. Bytet är gratis!

Tillbehör i kärlet

Dessa tillbehör lligger i ett av kärlen;

  • behållare för matavfallspåsar
  • en bunt matavfallspåsar
  • plastbehållare för mjukplast
  • låda för lampor och batterier
  • slask-up
  • sorteringsguide, informationsblad

Skicka ett mejl till oss om vi har missat att lägga i något av tillbehören i ditt kärl. Kom ihåg att uppge namn och adress och det saknade tillbehöret.

Läs mer om införandet av vårt mest miljövänliga abonnemang.

Då får alla småhus och fritidshus fastighetsnära insamling